Je huis koel houden met een airco in Rotterdam

Airco Rotterdam

In de zomermaanden kan het flink warm in huis worden. Daarom is het belangrijk om je woning goed te koelen om ervoor te zorgen dat je thuis nog prettig kunt zitten. Vooral als je bijvoorbeeld thuis werkt, doe je dat liever niet in de hitte. Lees hier over de warmte buitenhouden en het gebruiken van een airco in Rotterdam.

Het ventileren van de woning

Het beste moment om je woning te ventileren zonder airco in Rotterdam, is wanneer de zon nog niet schijnt. Zet ‘s morgens vroeg direct je ramen open en zorg ervoor dat twee ramen tegenover elkaar openstaan, zodat het goed kan doorluchten. Als je deze ramen openhoudt totdat het echt warm begint te worden, kun je ze daarna weer sluiten en heb je voldoende frisse lucht in huis. De oude, warme lucht is vertrokken en vervangen door koelere lucht. Houd er ook rekening mee dat je tijdens het koken de woning goed ventileert. Ook dan komt er namelijk veel hitte vrij. Je kunt je huis ook ventileren in de avond of nacht als de zon onder is, in plaats van ‘s morgens.

Het buitenhouden van de warmte met een airco in Rotterdam

Om de warmte niet binnen te laten dringen, is het handig om overdag je ramen en deuren dicht te houden. Ook gordijnen zorgen ervoor dat de warmte niet naar binnen komt. Probeer daarom je gordijnen zo veel mogelijk dicht te houden als de zon schijnt. Een andere goede manier om je huis wat af te laten koelen is door het ophangen van een nat laken voor je openstaande raam. De lucht die binnenkomt wordt direct afgekoeld door het water.

Een airco in Rotterdam laten plaatsen

Heb je alles geprobeerd om de warmte buiten te houden, maar is het nog steeds te warm bij jou thuis? Zoek dan naar een airco in Rotterdam, dit is uiteindelijk namelijk de beste oplossing voor het verkoelen van je woning. Een ventilator is natuurlijk goedkoper, maar lang niet zo effectief als je kiest voor een airco. De airco maakt de lucht van buiten koud en blaast deze zo je kamer in. Zet de airco wel uit of laag als je gaat slapen om te voorkomen dat je verkouden wordt.

Conclusie

Het koelen van je huis doe je door te ventileren op de juiste momenten, de gordijnen dicht te doen of door een nat laken voor je openstaande raam te hangen. Merk je dat het erg warm blijft? Kies dan voor een airco in Rotterdam.

Related Post