Met kapstokhaken maak je een kapstok op maat!

Kapstokhaken

In de meeste woonwinkels kun je complete kapstokken kopen. Alhoewel dit lekker makkelijk is, heeft het ook nadelen. Vaak heeft een kapstok of te veel of te weinig haken. Ook de ruimte die de kapstok in beslag neemt, kan een nadeel zijn. Als je een klein appartementje hebt, dan is een standaard kapstok bijvoorbeeld al snel te groot. Dat zijn al een aantal goede redenen om zelf kapstokhaken te bestellen en zo een kapstok op maat te creëren! Dit is zeker niet moeilijk en biedt je nog enkele voordelen. Hier lees je welke voordelen een maatwerk kapstok nog meer heeft en hoe je dit project zelf kunt uitvoeren.

Met kapstokhaken bepaal je zelf de uitstraling

Kapstokhaken heb je in allerlei verschillende stijlen en kleuren. Je kunt op deze manier zelf bepalen welke uitstraling de kapstok krijgt. Je kunt de haken aan een metalen constructie monteren, maar je kunt er ook voor kiezen om de haken aan een houten plank te bevestigen. Wil je een kapstok die goed bij een industriële woonstijl past of wil je een strakke kapstok voor in een moderne woning? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Hoe realiseer je de kapstokhaken?

Het is niet lastig om met kapstokhaken een kapstok te realiseren. In principe zou je de haken direct aan de muur kunnen bevestigen. Vind je het mooier als alles één geheel vormt? Dan kun je ervoor kiezen om de haken aan een houten plank of metalen constructie te bevestigen. Kies je voor het laatste, dan kun je echt een kapstok maken die op al je wensen aansluit. Het wordt dan wel een project dat iets meer werk vergt, maar echt complex is het niet. Een kapstok maken met behulp van haken is relatief eenvoudig. Zelfs wanneer je twee linkerhanden hebt, zou je hier nog in moeten slagen. Ga goed na hoeveel haken je nodig hebt en welke afmetingen de kapstok moet krijgen. Als je vooraf een goed ontwerp maakt, kan er weinig mis gaan.

Welke benodigdheden heb je verder nodig?

Wil je de kapstokhaken rechtstreeks aan de muur bevestigen, dan heb je niet veel meer nodig dan schroeven en een boor. Wil je een complete kapstok maken, dan zul je wellicht nog wel even naar de bouwmarkt moeten. De haken kun je online bestellen. Het aanbod is online erg groot en je bent hier vaak relatief goedkoop uit.

Related Post